Allergi eller intoleranse mot fisk og skalldyr
Allergi overfor fisk skyldes en reaksjon på et protein i fiskekjøttet. Oftest reageres det på fisk fra torskefamilien, mens andre typer fisk kan tolereres. Skalldyrallergi er hyppigere enn fiskeallergi.
Sist revidert:
Del pasientinformasjon
Den ligger åpent tilgjengelig på NHI.no sammen annen relevant informasjon
https://nhi.no/sykdommer/allergi/matvareallergi-og-intoleranse-kostrad/fisk/Fiskeallergi
Skalldyrsallergi
Pålegg
Middag
Alkoholholdige drikker
Ernæringsmessige konsekvenser
Vil du vite mer?
Kostråd
Sjekklister
Om matvareallergi og matvareintoleranse
Kilder
- 2012 - Nyttig å vite om Fisk og skalldyr - NAAFs fakktaark
- Opprinnelig utviklet av Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet i samarbeid med Statens næringsmiddeltilsyn, Norges Astma- og Allergiforbund og Folkehelsa, senere revidert.
- Livsmedelverket. Allergi mot fisk, skaldjur och insekter. Siden sist gransket 01.03.2021. [url]https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/sjukdomar-allergier-och-halsa/allergi-och-overkanslighet/fisk-skaldjur-och-insekter[/url]