Hopp til hovedinnhold

Allergi eller intoleranse mot frukt og bær

Omtrent 70 prosent av de som er allergiske mot bjørkepollen, får en kryssreaksjon på en matvare.

Sist revidert:

QR
Del pasientinformasjon

Den ligger åpent tilgjengelig på NHI.no sammen annen relevant informasjon

https://nhi.no/sykdommer/allergi/matvareallergi-og-intoleranse-kostrad/frukt-og-bar/ 

Definisjoner

Symptomer

Kryssallergi

Fersken, kiwi, jordbær

Drikke

Pålegg

Desserter

Vil du vite mer?

Kostråd

Sjekklister

Om matvareallergi og matvareintoleranse

Kilder

  • National Food Institute, Technical University of Denmark. Food allergy information, 2012.
  • Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet i samarbeid med Statens næringsmiddeltilsyn, Norges Astma- og Allergiforbund og Folkehelsa, 1997.