Hopp til hovedinnhold
Sammensatte matvarer som ikke er merket med ingrediensliste (for eksempel i ferskvaredisker og bakerier), bør alltid brukes med forsiktighet.
Sammensatte matvarer som ikke er merket med ingrediensliste (for eksempel i ferskvaredisker og bakerier), bør alltid brukes med forsiktighet.

Merking av matvarer

For å sikre at du eller barnet ditt unngår matvarer som ikke tåles, er det nødvendig å ha kjennskap til hva maten inneholder. Merking av matvarene er et viktig hjelpemiddel i den forbindelse.

Sist revidert:

QR
Del pasientinformasjon

Den ligger åpent tilgjengelig på NHI.no sammen annen relevant informasjon

https://nhi.no/sykdommer/allergi/matvareallergi-og-intoleranse-kostrad/merking-av-matvarer/ 

De viktigste unntakene fra denne regelen er:

De viktigste opplysningene som skal stå på matvaren, er:

Utilsiktet forurensing av matvarene

Vil du vite mer?

Kostråd

Sjekklister

Om matvareallergi og matvareintoleranse

Kilder

Referanser

  1. Norges Astma og Allergiforbund. Merking av allergener i mat. Sist oppdatert 06.07.2021. www.naaf.no