Hopp til hovedinnhold

Hva er E-stoffer?

E-stoffer er tilsetningsstoffer som er etterprøvd og godkjent for bruk innen EU. At noen av tilsetningsstoffene er kunstig fremstilt, betyr ikke at de er farligere enn det som er naturlig.

Av: Merethe Kvam, journalist. Godkjent av medisinsk redaktør.

Sist revidert:

QR
Del pasientinformasjon

Den ligger åpent tilgjengelig på NHI.no sammen annen relevant informasjon

https://nhi.no/kosthold/ernaring/hva-er-e-stoffer/ 

Kunstig er ikke farligere enn naturlig

Antioksidanter og konserveringsmidler

Fargestoffer

Emulgatorer, fortykningsmidler og geleringsmidler

Smaksforsterkere og smaksstoffer

Søtningsmidler

Vil du vite mer?

Kilder

Referanser

  1. Food Standards Agency - Understanding E-numbers
  2. Matportalen.no - Myter om tilsetningsstoffer. Siden besøkt 19.07.2021. www.matportalen.no