Kaloriberegning av måltid
Kaloriberegning av måltid kan oppleves utfordrende. Menyforslagene i denne artikkelen kan være nyttige rettesnorer.
Sist revidert:
Del pasientinformasjon
Den ligger åpent tilgjengelig på NHI.no sammen annen relevant informasjon
https://nhi.no/kosthold/overvektfedme/kaloriberegning-av-maltid/5 frokostalternativer (300-400 kcal)
5 lunsjalternativer (400-500 kcal)
7 middagsalternativer (500-600 kcal)
Mellommåltider (< 100 kcal)
Mellommåltider (< 200 kcal)
Drikke (ca. 100 kcal)
Energitette måltider (250-500 kcal)
Energitette måltider (1000-1500 kcal)
Energitette måltider (ca 2000 kcal)
Kilder
- Forebygging, utredning og behandling av overvekt og fedme hos voksne. Nasjonale retningslinjer for primærhelsetjenesten, utgitt av Helsedirektoratet i 2011. Lenke til pdf-utgave av retningslinjen.