Hopp til hovedinnhold

Karbohydrater

Karbohydrater er kroppens hovedkilde til energi. Inntaket av karbohydrater bør ligge på 45-60 energiprosent. Sunne kilder til karbohydrater er grove kornprodukter, grønnsaker, frukt og bær.

Av: Merethe Kvam, journalist. Godkjent av medisinsk redaktør.

Sist revidert:

QR
Del pasientinformasjon

Den ligger åpent tilgjengelig på NHI.no sammen annen relevant informasjon

https://nhi.no/kosthold/ernaring/karbohydrater/ 

Gode og dårlige kilder til karbohydrater

Tre grupper

Spis mest komplekse karbohydrater

Glykemisk indeks (GI)

Glukose viktig for hjernen

Vil du vite mer?

Kilder

Referanser

  1. Medline Plus: Carbohydrates medlineplus.gov  
  2. Mayo Clinic: Carbohydrate loading www.mayoclinic.org  
  3. Better Health Channel: Weight loss and carbohydrates www.betterhealth.vic.gov.au  
  4. Helsedirektoratet: Utviklingen i norsk kosthold, 2018 helsedirektoratet.no  
  5. Helsedirektoratet: Næringstoffanbefalinger helsedirektoratet.no