Hopp til hovedinnhold

For deg som spiser lite

Ved sykdom er det ofte normalt at du får mindre matlyst enn vanlig. Er du syk bare noen dager, er dette av liten betydning. Er du derimot syk over lengre tid, er det viktig at kroppen får de næringsstoffene den trenger slik at immunforsvaret ikke svekkes og du orker mer i hverdagen.

Sist revidert:


Generelle råd

Hvordan berike maten med kalorier?

Flere idéer for å øke kaloriinntaket

Brødmåltider

Middag

Dessert

Mellommåltider

Hvis matinntaket fortsetter å være for lavt

Diverse tips

Vil du vite mer?

Kilder

Sentrale kilder og kvalitetsvurdering

Referansegruppen i ernæring innen onkologi, Kliniske ernæringsfysiologers forening ved Synnøve Strandenæs, Klinisk ernæringsfysiolog, Hemato-onkologisk avdeling, Sentralsjukehuset i Rogaland og Lene Thoresen, Klinisk ernæringsfysiolog, Kreftavdelingen, Regionsykehuset i Trondheim.