For deg som spiser lite
Ved sykdom er det ofte normalt at du får mindre matlyst enn vanlig. Er du syk bare noen dager, er dette av liten betydning. Er du derimot syk over lengre tid, er det viktig at kroppen får de næringsstoffene den trenger slik at immunforsvaret ikke svekkes og du orker mer i hverdagen.
Sist revidert:
Del pasientinformasjon
Den ligger åpent tilgjengelig på NHI.no sammen annen relevant informasjon
https://nhi.no/sykdommer/kreft/rad-til-kreftpasienter/for-deg-som-spiser-lite/Generelle råd
Hvordan berike maten med kalorier?
Flere idéer for å øke kaloriinntaket
Brødmåltider
Middag
Dessert
Mellommåltider
Hvis matinntaket fortsetter å være for lavt
Diverse tips
Vil du vite mer?
Kilder
Sentrale kilder og kvalitetsvurdering
Referansegruppen i ernæring innen onkologi, Kliniske ernæringsfysiologers forening ved Synnøve Strandenæs, Klinisk ernæringsfysiolog, Hemato-onkologisk avdeling, Sentralsjukehuset i Rogaland og Lene Thoresen, Klinisk ernæringsfysiolog, Kreftavdelingen, Regionsykehuset i Trondheim.