Hopp til hovedinnhold

Mat for gravide

Mat som er riktig for gravide, er det vi alle kjenner som sunn kost. To måltider sjøfisk per uke kan være gode kilder til Omega-3 fettsyrer, som er viktige for hjernens utvikling. Tilskudd av folat er særlig viktig tidlig i svangerskapet.

Sist oppdatert: Sist revidert:

QR
Del pasientinformasjon

Den ligger åpent tilgjengelig på NHI.no sammen annen relevant informasjon

https://nhi.no/familie/graviditet/svangerskap-og-fodsel/livsstil/svangerskap-gode-rad/svangerskap-og-kosthold/ 

Spise for to?

Hva er normal vektøkning?

Hva er riktig kost?

Hva med vitaminer og sporstoffer?

Alkohol og tobakk

Vil du vite mer?

Kilder

Referanser

  1. Koletzko B, Cetin I, Brenna JT. Dietary fat intakes for pregnant and lactating women. Consensus statement. Br J Nutr 2007; 98: 873-7. PubMed