Hopp til hovedinnhold

Vitaminer, vannløselige

Sist revidert:

Sist revidert av:



Kjerneopplysninger

Stabilitet ved bearbeiding av mat

Tap av vitaminer

Forskjeller på vannløselige og fettløselige vitaminer

Anbefalinger

Grenseverdier

B (tiamin)

Definisjon og egenskaper

Kilder og stabilitet

Mangel på tiamin

Blodprøver

B (riboflavin)

Definisjon og egenskaper

Kilder og stabilitet

Mangel

B (niacin)

Definisjon og egenskaper

Kilder og stabilitet

Mangel

B (pantotensyre)

B (pyridoksin)

Definisjon og egenskaper

Kilder og stabilitet

Mangel

B(biotin)

B (folinsyre)

Definisjon og egenskaper

Kilder og stabilitet

Mangel

Blodprøver

B (kobalamin)

Definisjon og egenskaper

Kilder og stabilitet

Mangel

Blodprøver

C (askorbinsyre)

Definisjon

Kilder og stabilitet

Optimale doser

Mangel

Illustrasjoner

Animasjoner

Helseopplysning

Kilder

Referanser

Fagmedarbeidere

  • Anita Baadstø, sykepleier, redaksjonsmedarbeider i NEL